Tentoonstellingen

 

2019: Strategisch adviseur Zuiderzeemuseum, Perspekt Studio Haarlem
Strategisch advies herinrichting Binnenmuseum.
 

 

2018: Projectleider Restauratieproject Nachtwacht, Rijksmuseum Amsterdam
Projectleider eerste fase – Projectplan: inhoud, planning en begroting.

 

2015: Tentoonstellingscoördinator Kijk, Jan Schoonhoven, Museum Prinsenhof Delft
Jan Schoonhoven is één van de meest toonaangevende Nederlandse kunstenaars van de 20ste eeuw. De tentoonstelling toont zijn artistieke ontwikkeling en de stad Delft als inspiratiebron. In het Stedelijk Museum Schiedam is de duotentoonstelling te zien.

2015: Projectleider concept en inhoud Museum Engelandvaarders – Noordwijk.
Als vervolg op de tentoonstelling bij de succesvolle musical Soldaat van Oranje, is er sinds september 2015 een nieuw Museum Engelandvaarders in het Atlanticwallcomplex in Noordwijk. De verhalen worden verteld met inzet van veel multimediale middelen en er is een uitgebreid onderwijsprogramma ontwikkeld.

2014: Projectleider concept en inhoud Herinrichting Museum Prinsenhof Delft.
Een complete herinrichting van het museum, waarbij de thema’s Willem van Oranje, Delfts Blauw en Meesters in Innovatie op een vernieuwende manier zijn verbeeld. Spin in het web tussen o.a. conservatoren, educatoren, vormgeversbureau en filmstudio.

2013: Projectleider tentoonstelling Delfts Blauw – Kunst of Kitsch – Museum Prinsenhof Delft
In deze experimentele tentoonstelling wordt het blijvend succes van het wereldwijd icoon Delfts Blauw ontrafeld: wat inspireert en motiveert makers, ontwerpers, gebruikers, toeristen en verzamelaars door de eeuwen heen? Een samenwerkingsproject met het Fries Museum uit Leeuwarden.

2012: Projectleider tentoonstelling Cold Case – Willem van Oranje – Museum Prinsenhof Delft.
Een tentoonstelling over de moord op Willem van Oranje, met de resultaten van vier jaar forensisch en bouwhistorisch onderzoek naar de aanslag. Een samenwerkingsproject van museum, bureau Delftech, Politie en de EO die een documentaire over het onderzoek maakte.

2011: Projectleider tentoonstelling Portretfabriek Van Mierevelt. Ontdek de hand van de meester.
De Delftse portretschilder Van Mierevelt is de beroemdste schilder in het begin van de 17de eeuw. Een spraakmakende tentoonstelling waarin jong en oud, leek en kunsthistoricus op prikkelende wijze meer te weten komen over het schildersatelier van deze succesvolle portretschilder.

2009: Projectleider tentoonstelling Morgen is vandaag bij de musical Soldaat van Oranje.
In de foyer van het theater is de tentoonstelling met achtergrondinformatie over Engelandvaarders: hun motieven, de routes naar Engeland en de werkzaamheden vanuit Londen. Een groot deel van de meer dan 1,5 miljoen musicalbezoekers heeft de tentoonstelling bezocht.
2007 – 2011: Regionaal projectleider reizende tentoonstelling De Bunker – Dilemma’s in oorlogstijd – Anno.
Een reizende tentoonstelling langs zeven steden, met een uitgebreid educatief programma. Regionaal projectleider van de tentoonstellingen in Amsterdam, Rotterdam, Maastricht en Middelburg, in samenwerking met lokale musea, archieven, historische verenigingen en scholen.