Educatie

2019-2020: Projectleider Concept & Inhoud – Atlantikwallmuseum Scheveningen
Educatieve films over het bombardement op het Bezuidenhout.

2007 – 2016: Trainer Cursus Interne Coördinator Cultuur – Kunstgebouw
De cursus leidt cultuurcoördinatoren op die binnen de basisschool verantwoordelijk zijn voor het cultuurbeleid van de school. Deze cursus geef ik per jaar gemiddeld drie keer, zowel provinciaal als regionaal.

2007 – heden: In-companytrainingen erfgoedsector
Maatwerktrainingen over bijvoorbeeld tentoonstellingsprojectmanagement of educatief beleid. Bijvoorbeeld voor Kasteel Duivenvoorde Voorschoten, Historisch Museum Goes, Leiderdorps Museum.

2014 – 2015: Projectleider pilot Cultuureducatie met Kwaliteit – Voorne Putten /Goeree Overflakkee.
Samenwerkingsprojecten met basisscholen en instellingen. In Hellevoetsluis met Droogdok Jan Blanken  en op Goeree Overflakkee met Stichting Tweede Wereldoorlog Goeree Overflakkee.

2013 – heden: Trainer cursus ‘Tentoonstellingsprojectmanagement’ en ‘Erfgoededucatie’ – Erfgoedhuis Zuidholland.
Vanaf 2013 is Fonds 1818 het project gestart ‘Dat doen we het zelf’, een breed cursusaanbod voor vrijwilligers in de erfgoedsector, uitgevoerd door Erfgoedhuis Zuid-Holland.

2014 – 2015: Coach De Cultuurloper – Kunstgebouw
Coachingstraject voor basisschoolteams om tot een actief cultuurbeleid op school te komen, in het kader van het landelijk project Cultuureducatie met Kwaliteit.

2011: Educatieproject Vockestaert – voor middelbare scholen en boeren uit Midden-Delfland.
Een veldwerkproject voor 3 VWO en HAVO bij lokale boeren, met onderzoeksopdrachten voor aardrijkskunde, biologie, scheikunde, economie en geschiedenis.

2008: Educatieproject Brandgrens – Gemeente Rotterdam, Dienst Kunst en Cultuur.
Samenwerkingsproject over het bombardement op Rotterdam voor middelbare scholen, i.s.m. Museum Rotterdam, Gemeentearchief Rotterdam, OorlogsVerzetsmuseum Rotterdam, Gemeente Rotterdam.

2008 – 2012: Conceptontwikkeling provinciaal project De Ontdekking – Kunstgebouw.
Een provinciaal project waarbij per gemeente een cultuurnetwerk tussen scholen, culturele aanbieders en de gemeente wordt gestimuleerd.

2007: Mede-auteur Dossier ICC. Handboek voor de Cursus Interne Coördinator Cultuur.